..3.Sınıfın ilk haftası ve ilk izlenimler vs. vs..

Ve 3.sınıfın ilk haftasının sonuna geldik.. İlk haftanın sonu itibariyle de 3.sınıf hakkında bazı izlenimlere, üst dönemlerden hangi derse nasıl çalışılacağı hakkında bilgilere sahip olduk.. İlk izlenimlerime göre geçen 2 seneye nazaran daha zevkli bir seneye başladık hayırlısıyla.. Bu senenin zorluk derecesi hakkında edindiğimiz bilgilere göre bu senenin ilk döneminde patoloji ve halk sağlığı, ikinci dönem ise yine patoloji ve farmakoloji bizi bu sene zorlayacak olan dersler.. Halk sağlığı dersi diğer tıp fakültelerinde sıradan bir ders iken bizim fakültede bu ders öğrencileri zorlayan derslerden biri..
Tıp maratonundaki ilk stetoskopuma da bu hafta sahip oldum. İstediğim renkte geldi stetoskopum: Siyah.. Sınıfta sipariş edilen stetoskoplar ise kişisel tercihlere göre renk renk: Su yeşili, su mavisi, gri, lacivert, siyah, bordo vs..
İlk hafta hasebiyle bu hafta klinik pratiğim yoktu. Bugünkü mikrobiyoloji pratiğimizdeyse dün ekimini yaptığımız bakterileri inceledik.. Nur topu gibi gram(+) koklarımız olmuş :) Stafilokoklar, streptokoklar.. S.aureus, s.epididimis, s.saprophyticus vs. vs.. Pratiklerimizdeki geyik muhabbetlerle pratikler daha zevkli hale geliyor: "Bugün gram boyama yapıyoruz dün ekimini yaptığımız bakterilerden hazırladığımız preparatlara.. Gram boyamanın aşamalarında biri olan alkolle dekolarize etme aşamasında Ceyhun araya girdi: 'Alkolü çok dökme bakterilere kafayı bulcak, bi hoş olcak bakteriler.. Sonra mikroskopta bakarken de derler: Çek şu ışığı ya, zaten kafa bi hoş olmuş..' :D Bu pratikteki muhabbetlerden sadece biri..
Pratik muhabbetleri deyince geldi aklıma: Dahiliye pratikleri için A, B, C ve D gruplarını da 4'de bölmüşler.. Ben D-2 grubundayım.. D-2 grubu da gruplar arasında en geyik, en matrak gruplardan biri.. Grupta Allah'ın kulu normal bi insan yokki :) Grubumuzdaki 7 kişiden ilki Kürşad, maşallah Allah bi çene vermiş durmuyo konuşacak kafa dengi birini bulunca ki grupta yeterince var :) İkinci olarak ben varım ki ben de malumum zaten :) Benden sonra mikrobiyoloji pratik ortağım Ceyhun; sonra Mustafa, Sümeyye, Candeniz ve Zübeyde.. Grubu çok şükür Funda'dan kesmişler.. O da bizim grupta olsa D-2'yi düşünemiyorum zaten yeterince geyik muhabbet potansiyeli var.. Geçen seneki anatomi pratiklerinde D grubu meşhurdu zaten pratik muhabbetleri ile.. Pratiklerde yapmadığımız kalmamıştı: Fotoğraf çekilmek zaten rutindi. Pasta yediğimiz bi pratik bile vardı :) Pratikte sınıfın her köşesi ayrı bir muhabbet odağıydı. Muhabbet sarmadı mı? Geç diğerine :D..
Neyse ben de bayağı gevezelik yaptım.. Yeter şimdilik bu kadar.. :D

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"anabilim dalı" mı, "ana bilim dalı" mı? hangisi doğru?

House M.D.