OMÜTBAT 2.Ulusal Kardiyoloji Öğrenci Kongresi

23-25 Ocak 2009 tarihleri arasında gerçekleştirildi OMÜTBAT 2.Ulusal Kardiyoloji Öğrenci Kongresi.. Ben ve arkadaşlarım da Trakya Üniversitesi'nden Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (TÜBAT) olarak kongreye iştirak ettik.. Kongre sosyal içerik olarak yetersizdi ancak bilimsel programdaki konukları bakımından iyidi.. Prof.Dr.Mustafa ÖZ, Prof.Dr.Bingür SÖNMEZ, Prof.Dr.Murat TUZCU, Prof.Dr.Münci KALAYOĞLU gibi ünlü hocalarımız bizlerle birlikteydi.. Hocalarımızın konferanslarının yanında programın yarısından fazlası bu kongrenin bir öğrenci kongresi olması hasebiyle öğrenci sunumlarından oluşmaktaydı.. Biz kongreye bir öğrenci sunumuyla katılmıştık. Aynı zamanda TÜBAT'ın başkanı olan arkadaşım Arda Kazım "Doğumsal Kalp Hastalıkları" konulu sunumuyla oldukça başarılıydı..
Bu arada kongreye ünlü doktor Prof.Dr.Mehmet ÖZ'ün de davet edildiği ancak katılamadığı içi kendisinin bir video göndermiş olduğunu da söylemeliyim.. Bu kongreye göndermek üzere hazır videolarından birini göndermeyip yeni bir video hazırlamış olsaydı çok daha güzel olurdu aslında..
Konakladığımız otel güzeldi ancak sosyal program dahilinde bir Samsun gezisi bile olmadı sayılır. Biz kendi grubumuzda iki Samsun'lu arkadaşımızın olması sayesinde kendimiz gezdik biraz. Kongrenin 3.günü programında yer alan yemek, açık büfe brunchtan öte bir şey değildi.. Yemek mevzuna gelmişken kongrenin 2.gününde kongre programından bağımsız teleferikle çıktığımız bir tepede karadeniz manzaralı Amisos Cafe&Restaurant'ta yediğimiz sac kavurma tek kelimeyle harikaydı.. Tabi yemekler kadar manzara da harikaydı.. Bizi bu mekana götüren Hatice arkadaşımıza da teşekkürlerimi iletmek isterim. ;)
Bu kongre vesilesiyle tanıştığımız ünlü kalp ve damar cerrahı Prof.Dr.Bingür Hoca birkaç arkadaşım ve beni Memorial Hastanesine kendi ameliyatlarını izlemeye davet etti.. :) Yine Bingür Hoca'nın kongrenin 3.gününde bizlere yaptığı Sarıkamış sunumu da gerçekten çok güzeldi.. Sarıkamış'ta verdiğimiz 90000 şehidimizi de orada anmış olduk..
Uzun ve yorucu yolculuklarla gidip geldiğimiz bu kongre genel olarak güzel ve verimli geçti.. Bu kongreyi hazırlamada emeği geçen herkese teşekkür ederim..
Nice kongrelere.. :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"anabilim dalı" mı, "ana bilim dalı" mı? hangisi doğru?