mayıs'09 | kongre ayı

Mayıs ayı benim için bi nevi kongre ayı oldu. 3 kongreye katılmış bulundum mayıs ayı içinde..
14-17 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul'da Maltepe Üniversitesi'nin düzenlediği "PEDCON2009 International Pediatrics Medical Student Congress"e bu sene katıldığım diğer öğrenci kongreleri gibi TÜBAT olarak kalabalık bir grup olarak katıldık. Maltepe Üniversitesi bünyesinde yer alan 5 yıldızlı Marma Kongre Oteli'nde konakladığımız kongrede bilimsel programından sosyal programına herşey gayet güzeldi. Aksilikler olmuştur belki ama olduysa da biz görmedik. Öğrenci kongreleri sayesindeki güzel dostluklarımızı burada daha da pekiştirirken yeni dostluklar kurduk. Yakında ev sahibi - misafir kavramı ortadan kalkacak gibi görünüyor. :) Yurtdışından gelen katılımcılar kongreye renk kattılar. Traditional Night'da ülkelerinin yöresel kıyafetleri ile katıldılar, hepberaber Eurovision'u izledik, hep beraber Türkiye'yi ve katılımcı yabancı arkadaşlarımızın ülkelerini destekledik.. Gecenin bir vakti -3'te- bir grup kafadar otele pizza söyledik, sabah kahvaltı yapsak mı acaba diye düşündük.. :) Hindistan'lı Gurpreet, bana kısaca "Guru" diyebilirsiniz dedi, biz ona yeni bir takma isim verdik: "KANKA" :) Büyükada'da bir grup akıllı(!)'nın bisiklet turu. :) Güzel bir kongreydi kısacası.. :)

Bu ay içinde katıldığım bir diğer kongre babamla birlikte katıldığım 20-24 Mayıs 2009 tarihlerinde Antalya'da Rixos Sungate Port Royal Hotel'de düzenlenen 45.Ulusal Diyabet Kongresi'ydi.. Kongre'ye TÜBAT olarak 23-25 Ekim 2009 tarihlerinde düzenleyeceğimiz öğrenci kongremize faydalı olacağına inandığım için katıldım esasen.. Çünkü irtibata geçmek istediğimiz Diyabet Vakfı, Diyabet Cemiyeti, ilaç firmaları ve konuşmacı olarak çağırabileceğimiz kişiler de kongrede bulunacaklardı.. Bizim için güzel bir fırsattı ve bunu güzel değerlendirdiğimi düşünüyorum.. :) Kongre ise genel olarak bana biraz ağırdı doğal olarak ama otel güzeldi, yemekler güzeldi.. Tatil güzeldi :) Bu arada otel de harbi oteldi yani :) 7 yıldızlı olunca böyle oluyo demekki :)

Ve son olarak Mayıs ayının son günlerinde (29- 31 Mayıs 2009) Edirne'de Trakya Üni. Tıp Fakültesi Kardiyoloji A.B.D. tarafından gerçekleştirilmekte olan "The First International Spring Meeting" kongresine katıldım -katılmaktayım-. Aslında yine TÜBAT olarak katılmaktayız. Katılım istenilen seviyede değil ancak bizim açımızdan yani tıp öğrencileri için de anlaşılabilir konuların anlatıldığı bir kongre yapılmakta.. Hatta bazı sunumlar bizim ders notlarımız gibiydi. Belki eleştirilebilir bir nokta ama bizim işimize geldi bu durum :) Şu an için kongredeki tek aksilik bu akşamki gala yemeğindeki beklenmeyen şiddetli rüzgar ve beraberindeki soğuktu. Açıkçası üşüdüm yani. :) Her ne kadar Edirne'nin ani hava değişimlerine alışmış olsakta Mayıs'ın 30'unda böyle bir soğuk bizi bile biraz olsun şaşırttı doğrusu. :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"anabilim dalı" mı, "ana bilim dalı" mı? hangisi doğru?

House M.D.