kısa bir bilgisayar incelemesi | asus zenbook flip..

6 yıldır kullanmakta olduğum dizüstü bilgisayarım artık emekliye ayrılınca benim için bilgisayar yenileme vakti gelmişti.
Uzun süreli bir arayış ve detaylı bir incelemeden sonra karar kıldığım ve edindiğim dizüstü bilgisayar "Asus Zenbook Flip UX360UAK" oldu. Bu tercihimde rol oynayan başlıca unsurlar:
1.Taşınabilirlik (ekran boyutu, incelik, hafiflik)
2.Tasarım
3.Performans
4.Fiyat
5.Marka

Tercihlerimde taşınabilirlik ön planda olduğu için ekran boyutu en fazla 13.3" olmalıydı. Bu ekran boyutuna karar kılınca zaten seçenekler epey azalıyor zaten. Bunların içinden Asus Zenbook Flip UX360UAK modelini seçmek çok zor değil. Tasarımı, inceliği&hafifliği (13.9mm/1.3kg) ve fiyatı ile sıyrılıyor zaten. Fiyatı açısından muadil ürünlere nazaran 500 ila 1500TL arasında avantajlı konumda. Bunun yanı sıra 360 derece dönebilen dokunmatik ekranı, QHD+ (3200*1800) ekran çözünürlüğü, 7.nesil intel core i7 işlemcisi ve harman/kardon ile kaliteli&berrak ses performası da cabası.
Diğer teknik özelliklerine gelince 8GB LPDDR3 RAM (onboard), 512GB SSD depolama, aydınlatmalı klavye. Bu incelik ve hafiflik için feragat edilen başlıca donanım harici ekran kartı. Ekran kartı olarak 7.nesil intel core i7 işlemcilerdeki yerleşik intel HD graphics 620 mevcut.
Bazı markaların incelik&tasarım için işlevsellikten vazgeçtiği günümüzde 2*USB 3.0, 1*USB-C, HDMI, kart okuyucu portlarının bulunması da artı puan getiriyor.
Kutu içerisinden zarf şeklinde güzel bir kılıf ve kablolu ağ bağlantısı için USB dönüştürücü adaptör çıkıyor.
Henüz kısa süreli bir kullanım deneyimim mevcut ancak pil performansı ortalama bir kullanım ile gün içerisinde yanınızda şarj aleti taşımayı gerektirmeyecek kadar yeterli görünüyor. Günlük kullanımda aşırı ısınma gibi bir problemle karşılaşmadım. (Oyun ve yüksek performans gerektirecek bir uygulama deneyimim henüz olmadı.)
Objektif bir değerlendirme için olumsuz görüşlerim de var tabi. Fanı daha sessiz olabilirdi. RAM'in artırılabilir olmayışı da herkes tarafından memnuniyetle karşılanmayabilir. Bunun yanı sıra tablet modunda kullanım kolaylığı açısından bilgisayarın sol yan tarafında ses tuşlarının yanında konumlandırılan güç tuşu yanlışlıkla basmaya sebebiyet verebilir, dikkat etmekte fayda var.

Dip Not: Piyasada birden fazla UX360 modeli mevcut. UX360UA modelinde 6.nesil core i5 veya i7 işlemci ve intel HD graphics 520 ekran kartı mevcut iken UX360UAK modelinde 7.nesil core i7 işlemci ve intel HD graphics 620 ekran kartı mevcut.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"anabilim dalı" mı, "ana bilim dalı" mı? hangisi doğru?

House M.D.