bir takım yararlı tıbbi web sayfası ve uygulamalar..

Medikaynak: Farklı konularda makaleler, videolar ve etkinliklerin paylaşıldığı Türkçe web sayfası ve mobil uygulamada aynı zamanda RxMediaPharma ilaç rehberi erişimi de mevcut.

Acilci.net: Özellikle acil tıp olmak üzere bir çok konuda pratik yaklaşımların, yeni rehberler hakkında özet bilgilere ulaşılabilecek Türkçe bir kaynak.


Fetalrisk: İlaçların gebelik risk kategorileri ile ilgili tıbbi bilgiler içeren Türkçe bir kaynak. Web sayfası ve mobil uygulaması mevcut. 


Medscape: Hastalıklar, ilaç bilgileri, ilaç etkileşimleri, tıbbi hesaplamalar gibi bir çok konuda fayda sağlayabilecek bir bilgi kaynağı. Üyelik oluşturularak tam erişim sağlanabiliyor. Mobil uygulaması da var.

ClinicalKey: Bir konu hakkında araştırma yapmak için ideal bir kaynak. Bir çok kitap, dergi, yayın vs üzerinde arama yapılabiliyor. Üyelik oluşturulduğu takdirde istenilen kitap bölümleri, yayınlar vs kaydedilebiliyor ve PDF olarak indirilebiliyor. Mobil uygulaması da var.

MDCalc: Tıbbi hesaplamaları kolayca yapabileceğiniz bir web sayfası ve mobil uygulama. Üyelik oluşturarak sık kullanılan hesaplamalardan özel bir liste yapılabiliyor.

Calculate by QxMD: Tıbbi hesaplamalar yapmayı sağlayan mobil ve windows uygulaması.

LITFL (Line in the FastLane): Çeşitli acil tıp vakaları, EKG ve AC grafisi kütüphanesi zengin içeriğe sahip bir web sayfası.

NCCN (National Comprehensive Cancer Network): Kanser tarama, tanı, kemoterapi ve destek tedavi rehberleri.

Radiopaedia: Radyolojik görüntülemeler için güzel bir kaynak. Makaleler, vakalar ve quizler mevcut.

Radiology Masterclass: AC grafisi gibi bir çok görüntülemelerin değerlendirilmesi hakkında ayrıntılı bir kaynak.

Genetics Home Reference: Genetik hastalıklar hakkında faydalı bir bilgi kaynağı.

MedComic: Tıbbi içerikleri eğlenceli karikatürlerle sunan keyifli bir kaynak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"anabilim dalı" mı, "ana bilim dalı" mı? hangisi doğru?

House M.D.